Leden nieuws

Nieuw lid: More than Legal

“Ik haal stress bij je weg. Door een betere oplossing tegen lagere kosten,” dat zegt de sprankelende Kim Deelen van More than Legal. Een arbeidsconflict, ontslag of een andere personeelskwestie is gedoe. Het kost veel (negatieve) energie. Of je nu werkgever of werknemer bent. Arbeidsjurist Kim is een business partner die verder kijkt dan alleen het juridische.

Tekst: Xandra Derks

Kim is geboren en getogen in onze prachtige stad. Een echt modemeisje die naar haar VWO de versnelde HBO-opleiding TMO Fashion Business School volgt. Ze is nog jong en wil verder studeren. Het wordt een rechtenopleiding met een specialisatie in privaatrecht in Amsterdam. Haast vanzelfsprekend gaat ze in de hoofdstad als advocaat aan de slag bij een vooraanstaand advocatenkantoor in arbeidsrecht. Toch trekt Arnhem. De stad met het modekwartier, het groen en gemoedelijke sfeer.

Kim: “Vanuit Amsterdam zijn mijn man en ik teruggekeerd naar Arnhem. In het begin pendelde ik heen en weer. Als forens is het echter lastig aarden. Het grootste gedeelte van de dag breng je immers door op je werk. Bovendien stond ik voor de keuze. Wil ik in de toekomst doorgroeien naar een partnerschap van het advocatenkantoor? Als partner van een bestaand kantoor werk je binnen bepaalde kaders. Vrijheid en dynamiek zijn belangrijk voor me. Daarnaast vind ik diversiteit in het klantenbestand aantrekkelijk. Op het gebied van persoonlijke ontwikkeling wil ik me bovenal verder verbreden. Begin dit jaar heb ik dan ook mijn eigen praktijk opgericht.

Bewust opereer ik als jurist en niet als advocaat. Het laatste brengt verplichtingen met zich mee vanuit de orde van advocaten. Als jurist heb ik gevoelsmatig meer bewegingsruimte. Arbeidsrechtelijke procedures komen minder vaak voor. Daarbij vinden die voornamelijk plaats via het kantongerecht waar je als jurist kan optreden. En ach, die toga, zo elementair is die niet voor mij. Mijn aanpak is pragmatisch. De wezenlijke vraag bij een arbeidsrechtkwestie is: ‘Hoe ziet je ideale scenario eruit?’ ‘Waar ben je tevreden mee?’ Ik zet helder de consequenties van een keuze uiteen. De één kiest voor de botte bijl de ander voor een elegante oplossing. Overigens is mijn blik breder dan alleen juridisch. Zo begeleid ik ook ondernemers die hun eerste personeelsleden aannemen. Standaardformulieren kunnen bijvoorbeeld helpen bij functioneringsgesprekken. Ook kijk ik naar verbeterpunten in personeelsbeleid.

Tot slot werk ik naast mijn praktijk eveneens op interim-basis bij advocatenkantoren en grotere bedrijven om piekmomenten, zwangerschapsverlof of andere tijdelijke uitval van personeel op te vangen. Onder meer via OKA bouw ik nu een netwerk op. Doordat de bijeenkomsten op wisselende locaties plaatsvinden, ben ik mijn thuisstad opnieuw aan het ontdekken. Ontzettend leuk. Ik zie dan ook uit naar de volgende bijeenkomt waarbij we een walking dinner door de binnenstad krijgen.”

www.morethanlegal.org

Kim DeelenKim Deelen