Nieuws

Trekhaak gezocht: Alex van Hooff

Hij is een blijmoedig mens. Alex van Hooff, directeur van Koninklijke Burgers’ Zoo. “Sedert 107 jaar is het nog nooit gebeurd dat ons dierenpark twee maanden gesloten is geweest. Ik ben verheugd dat er weer bezoekers zijn. Zelfs uit Duitsland. We hebben onze bezoekers echt gemist. Het park is van ons samen, ook van de abonnementhouders. Het is een heftige tijd geweest door corona. Het zorgt voor onzekerheid. Toch heb ik me niet laten ontmoedigen. Alle medewerkers zijn onderdeel van Burgers’ Zoo: van dierenverzorgers tot de schoonmakers. We moeten samen het bedrijf runnen. Dat betekent goede afspraken maken en de juiste mensen op de juiste plek zetten. Ook in tijden van crisis.

Tekst Xandra Derks – Qordaat Communicatie

Ik ben aanhanger van het Rijnlandse model. Dat model houdt in dat er een grote samenwerkingsbereidheid is. De focus ligt op de lange termijn, dat is belangrijker dan op korte termijn winst maximaliseren. Uiteraard hebben we een gezond exploitatiemodel. Al zitten we door corona nog niet op de begrote bezoekersaantallen. Daarom zet iedereen extra de schouders eronder. We voelen ons samen verantwoordelijk en kijken positief de toekomst in. Daarmee zie ik raakvlakken met het boek van Tjerk de Ridder.”

Het boek ‘Trekhaak gezocht’ van Tjerk de Ridder circuleert al een tijdje onder de leden van OKA. Tjerk is naar Istanbul gereisd met een caravan. Echter zonder trekhaak. Door corona is het boek even blijven liggen. Maar nu gaat het weer verder van hand tot hand. Alex vertelt verder: “Tjerk had tijdens zijn reis naar Istanbul ook een positieve blik. Hij had anderen nodig om verder te komen. Dat is voor ons niet anders.

Er wordt in het algemeen gesproken best veel geklaagd. Ik hoop dat mensen meer gaan waarderen wat we hebben. De vanzelfsprekendheid mag naar een verhoogd bewustzijns niveau. We hebben een prachtstad. Ik noem zwembad Klarenbeek, het Openluchtmuseum, de natuur, de theaters van verschillend kaliber. Het is er allemaal. Probeer daar meer van te genieten. Door corona zijn we meer thuis. Daardoor is de bewustwording voor de leefomgeving gelukkig toegenomen. In Nederland zijn de faciliteiten uitstekend. Door middel van een intelligente lockdown hebben we het virus in kunnen dammen. Iedereen is opgestaan en heeft zijn steentje bijgedragen. Daar ben ik trots op. Af en toe heb je een trekhaak nodig. Wat fijn dat die er dan ook is. Ik ben zielsgelukkig dat ik in dit land en specifiek Arnhem woon. We doen het hier samen!

Het boek wil ik doorgeven aan Marwin Melis. Op 23-jarige leeftijd heeft hij het bedrijf van zijn vader overgenomen vanwege diens plotselinge overlijden. Melis Logistics opereert in een competitieve markt. Desondanks groeit het bedrijf. Marwin maakt hierbij het verschil.”

Meer weten? Kijk op www.burgerszoo.nl

Foto: VidiPhoto
ARNHEM – Directie van Burgers’ Zoo in de Bush.