Samen met Rijn IJssel dit keer de OKAdemies!

Net zoals de afgelopen jaren organiseert OKA samen met Rijn IJssel voor studenten van de Arnhemse hogescholen en het middelbaar beroepsonderwijs komend schooljaar vier zogenaamde OKAdemies. De OKAdemie vormt een onderdeel van het zogenaamde top-programma Excellentie van het Rijn IJssel.

Een OKAdemie is een presentatie door een of twee ondernemers over een specifiek onderdeel waar de studenten ter voorbereiding van een eventueel zelfstandig ondernemerschap na hun studie mee te maken kunnen krijgen. De bijeenkomsten zijn altijd op een dinsdag en duren van 16.30 tot 18.30 uur.


INHOUD

Op 18 oktober 2016 wordt de eerste OKAdemie van dit schooljaar in het gebouw van Rijn IJssel op de Middachtensingel gehouden. Het thema is Ondernemer en Onderneming, en zoomt in op de voorbereiding op het ondernemen. Welke valkuilen waren er, hoe zijn die overwonnen, en hoe is uiteindelijk de start van de onderneming tot stand gekomen?

OKA zorgt voor een ondernemer die hier met aansprekende voorbeelden over kan vertellen en ook de dialoog met de studenten kan aangaan, zodat het leereffect voor de studenten vergroot wordt.

De data en thema’s voor de rest van het jaar zijn ook al bekend: op 29 november wordt het thema FinanciΓ«n en Marketingconcept behandeld; op 14 februari het thema Inkoop & Verkoop; en op 21 maart het thema Aan de slag. Voor die data wordt ook gekeken naar een presentatie op het bedrijf van de ondernemer/spreker.

OKA-leden die een presentatie willen geven kunnen contact opnemen met Frank Thooft op frank.thooft@oka.nl.

OKAdemie (1)