Nieuwsoverzicht

OPENLUCHT CINEMA KERKPLEIN

In samenwerking met de UITboulevard organiseren Focus Filmtheater Arnhem en café-brasserie Dudok op zaterdag 5 en zondag 6 september 2015 twee gratis toegankelijke openluchtvoorstellingen op het Kerkplein, luttele meters van de plek waar binnen afzienbare tijd het nieuwe onderkomen van Focus zal verrijzen. Op zaterdag wordt Wes Andersons geweldige THE GRAND BUDAPEST HOTEL vertoond en op zondag is de even scherpe als vermakelijke Italiaanse satire REALITY te zien. Het programma start op beide avonden om 20:30u. Vanaf 19:00u. kan er bij Dudok voor slechts 10,- een heerlijk bord spaghetti worden gegeten en tijdens de film is de bar natuurlijk open!

Het Kerkplein en de Zuidelijke binnenstad zijn volop in ontwikkeling.. Het voormalige kantoorpand de Grote Broer is verbouwd tot appartementencomplex City Side Apartments, het multifunctionele Building 026 wordt binnenkort in gebruik genomen en aan de rand van het plein is de bouw van het binnenstadswoningbouwproject Paradijs van start gegaan. Ook Focus Filmtheater Arnhem maakt deel uit van de veelbelovende ontwikkeling van het Kerkplein. Als uiting van dit nieuwe elan en de gezamenlijke inspanningen om het centrum van Arnhem van nieuwe impulsen te voorzien, dragen verschillende partijen bij aan het evenement OPENLUCHT CINEMA KERKPLEIN. Naast de organiserende partijen Focus Filmtheater Arnhem, café-brasserie Dudok en de UITboulevard, zijn dat Peroni, Building 026, Van Wijnen Arnhem, City Side Apartments, Strijbosch Thunnissen Makelaars en Cineville.

De locatie van de openluchtvoorstellingen is de zijkant van de Eusebiuskerk tegenover café-brasserie Dudok. Vanaf het uitvergrootte terras, waar veel extra stoelen worden geplaatst, is er zicht op een groot opblaasbaar filmdoek. Helemaal leuk is het om er een compleet avondje uit van te maken: Dudok biedt vanaf 19:00 voor het bescheiden bedrag van 10 euro een heerlijk bord spaghetti aan. Reserveren voor het eten kan via cinema@dudok.nl, u heeft dan gegarandeerd een zitplaats tijdens de film.

—————————————————————————————————————–

FILMBESCHRIJVINGEN

Zaterdag 5 september, 20:30  – THE GRAND BUDAPEST HOTEL – Wes Anderson; USA 2014, 100 min | THE GRAND BUDAPEST HOTEL is een ode aan de verbeeldingskracht gegoten in een krankzinnig, bloedmooi vormgegeven verhaal dat zich afspeelt, tussen WOI en WOII. De film vertelt over de wonderlijke avonturen van twee employees van het roemruchte Grand Budapest Hotel, de legendarische concierge M. Gustave (een meesterlijke Ralph Fiennes) en Zero Moustafa (Tony Revolori), de piccolo die zijn beste vriend wordt. Dit alles tegen de achtergrond van een dramatisch veranderend Europa. Ook met Tilda Swinton, Bill Murray, Adrien Brody, Edward Norton e.a.

Zondag 6 september, 20:30 –  REALITY – Matteo Garrone; Italië 2012, 110 min. | Met scherpe observaties en humor schetst Matteo Garrone (Gomorra) hoe de obsessie met roem het zicht op de realiteit vertroebelt. Hoofdpersoon is Luciano, een visboer in Napels en erg geliefd in zijn buurt. Een vriendelijke man die nooit een gelegenheid voorbij laat gaan om zijn klanten en talloze familieleden te amuseren. Op een dag halen zijn kinderen hem over om auditie te doen voor de populaire tv reality show Big Brother. Het idee dat Luciano beroemd zou kunnen worden, veroorzaakt grote opwinding in zijn familie en de hele buurt.