Nieuwsoverzicht

Open dag IPKW + INNOVATE+Techniekdag

Flyboardshows en zonnebootraces

Met flyboardshows, zonnebootraces, testritjes in de auto van de toekomst, een kennismaking met de wereld van Virtual Reality en ruim 100 activiteiten voor jong en oud valt er genoeg te zien en te beleven voor de naar verwachting duizenden bezoekers.
Op IPKW wordt een grote hal volledig ingericht voor de activiteiten van de Techniekdag, waar leerlingen van basisscholen en middelbare scholen en hun ouders kennis kunnen maken met techniek. Bovendien zetten tientallen bedrijven op het terrein tijdens deze Open Dag hun deuren open, waardoor bezoekers een kijkje kunnen nemen op plekken die normaal niet toegankelijk zijn. Productdesigners laten hun werkplaats zien, er zijn rondleidingen langs industriële processen en de brandweer geeft blusdemonstraties.
Naast IPKW, dat zich vooral richt op de thema’s energie, design, duurzaamheid en mobiliteit, is ook Rozet meer dan de moeite van een bezoek waard op zaterdag 1 en zondag 2 oktober. Hier programmeert INNOVATE onder andere de thema’s zorg, gaming, groen en onderwijs. Tussen de twee locaties zal een pendelbus rijden.
De organisatie hoopt dat iedereen zoveel mogelijk op een duurzame manier – met de fiets of het openbaar vervoer – naar IPKW komt. Om dat te stimuleren wordt er een mooie prijs verloot onder alle bezoekers die op de fiets komen.
Trots op de regio Deze dag vol innovatie en techniek wordt georganiseerd door INNOVATE, IPKW en Techniekdag Arnhem. Samen willen zij laten zien wat er voor mooie initiatieven, processen en ontwikkelingen gaande zijn in de regio. Iets waar de partijen trots op zijn en wat ze graag delen met alle Arnhemmers, partners, ondernemers en familie, jong en oud.
Datum: zaterdag 1 oktober, 10.00 – 17.00 uur Locatie: IPKW, Westervoortsedijk 73 en Rozet, Kortestraat 16 in Arnhem Entree en activiteiten: gratis
Over de initiatiefnemers INNOVATE is een tweedaags festival dat innovatief Arnhem laat zien. Een weekend lang zijn er tientallen vernieuwingen te zien, horen, proeven, voelen en vooral te ervaren. INNOVATE trapt af op vrijdag 30 september met een spectaculaire openingsavond op IPKW en is op zondag 2 oktober ook nog te bezoeken in Rozet. De Techniekdag brengt jaarlijks de boeiende wereld van bèta en techniek in alle sectoren onder de aandacht van jeugdigen tussen de 4 en 16 jaar en hun ouders, om de mogelijkheden die een technische opleiding biedt te laten zien. Industriepark Kleefse Waard (IPKW) is een prijswinnend bedrijventerrein dat duurzame energie-gerelateerde ondernemers huisvest, faciliteert, inspireert en met elkaar verbindt.

Wij verwijzen je graag naar de website www.innovate.nl en naar de bijlagen waar je het gehele programma aantreft. 

Poster_1_oktober.pdf

Persbericht_-_Arnhemse_pa…