Leden nieuws

Ontmoet OKA-leden | Saskia te Loeke

OKA wil haar leden graag voorstellen, zodat we elkaar beter kunnen leren kennen en wellicht alvast een (online) connectie kunnen maken! Deze rubriek zal vaker terugkomen op onze website en worden gedeeld via social media. Lijkt het jou, als OKA-lid, ook leuk om hier een keer uitgelicht te worden? Mail dan gerust naar hello@socialmedianederland.nl. 

Vandaag stelt Saskia te Loeke van Saskia te Loeke – Executive Coaching & Training zich aan jullie voor. Hieronder vertelt ze meer over wie zij is, wat ze doet, wat haar aanspreekt binnen OKA en meer.

Met veel plezier stel ik mijzelf hier voor. Ik ben Saskia te Loeke en mijn bedrijf heet Saskia te Loeke – Executive Coaching & Training. Ik ben er voor professionals/leidinggevenden die niet gelukkig zijn met hun baan en die meer uit hun carrière en zichzelf willen halen. Zodat zij ontdekken hoe ze meer succes, energie en plezier kunnen beleven in hun werk.

Na meer dan 30 jaar management ervaring in corporate organisaties merkte ik dat werk mij steeds meer (negatieve) energie kostte terwijl ik stil leek te staan. Ik ging flink aan de slag en heb veel uitgeprobeerd en leerde welke methodieken het beste werken. Daarbij heb ik mij verdiept in de werking van ons brein en hoe je daar gebruik van kunt maken om gedrag te veranderen. En nu laat ik andere managers die vastlopen in hun loopbaan hiervan profiteren.

Ik geloof dat we in dit tijdperk van ongekende mogelijkheden op een hele andere manier naar werk moeten kijken. We hebben zoveel opties en toch is 40% van de Nederlanders ontevreden met zijn werk en noemt TNO burn-out volksziekte nummer 1. Iets klopt er niet. Het is dan ook mijn missie om organisaties te helpen om een omgeving te worden waarin mensen met plezier werken. Dit is een win-win situatie voor zowel de medewerkers, leidinggevenden en de organisatie. Want mensen die met plezier werken zijn gemotiveerder, meer betrokken en productiever. En dat niet alleen, je bespaart ook op ziektekosten van werknemers en de kosten van verloop.

Alhoewel ik uit een ondernemersgezin kom en weet wat daarbij komt kijken, vind ik het onmisbaar met andere ondernemers te kunnen sparren. Tijdens de eerste bijeenkomsten waar ik ben geweest heb ik al de nodige inspiratie van jullie gekregen. En het is ook nog eens leuk om nieuwe mensen te ontmoeten.

Oorspronkelijk kom ik uit de Achterhoek en heb sindsdien op heel wat plekken gewoond, waaronder een aantal jaren in Indonesië. Sinds twee jaar woon ik weer in Arnhem en ben heel blij hier te wonen. Er is hier genoeg bedrijvigheid, ondernemerschap en gezelligheid. En mocht iemand van jullie zin hebben in een inspiratiesessie voor jullie organisatie of team over de werking van ons brein, dan kom ik graag een keer langs om mijn kennis te delen. En om alvast een tipje van de sluier op te lichten, 95% van ons gedrag is automatisch. Denk jij  dat je de baas bent over je brein en dus je gedrag? Ik daag je graag uit.