Leden nieuws

Ontmoet OKA-leden | Pieter Looijaard van Looijaard Architectuur Stedenbouw Erfgoed

OKA wil haar nieuwe leden graag voorstellen, zodat we elkaar beter kunnen leren kennen en wellicht alvast een (online) connectie kunnen maken! Deze rubriek zal vaker terugkomen op onze website en worden gedeeld via social media. Lijkt het jou, als OKA-lid, ook leuk om hier een keer uitgelicht te worden? Mail dan gerust naar hello@socialmedianederland.nl. 

Vandaag stelt Pieter Looijaard van Looijaard Architectuur Stedenbouw Erfgoed zich aan jullie voor. Hieronder vertelt hij meer over wie hij is, wat hij doet, wat hem aanspreekt binnen OKA en meer. 

Waarom wandel ik graag door die ene wijk?

Waarom voel ik me altijd ontspannen in die ruimte?

Waarom fiets ik liever niet over die brug?

Waar we ook zijn, de ruimte om ons heen heeft bewust en onbewust invloed op onze gemoedstoestand. Het creatieve speelveld waar mens en omgeving samenkomen in architectuur: dát is where the magic happens!

 Vakmanschap, passie en inspiratie.

 

Mijn naam is Pieter Looijaard. Ik ben architect en eigenaar van Looijaard Architectuur Stedenbouw Erfgoed.

Architectuur Stedenbouw Erfgoed is werkzaam in particuliere markt (verbouw en nieuwbouw van woningen in voornamelijk het hoger segment) en in de zakelijke markt, voor kleine- middelgrote ontwikkelaars/ontwikkelende aannemers en vastgoedpartijen.

In de wieg van..

Ik ben opgegroeid met een overgrootvader als meubelmaker in de wijk Klarendal in Arnhem en een opa met een eigen interieurzaak in het centrum van Arnhem, daarmee kom ik uit een familielijn van Veluws ambachtelijk vakmanschap en handwerk. Op jonge leeftijd heb ik het effect van ontwerpen, materiaalgebruik en details mogen ervaren. De meubels (stoelen) moeten mooi zijn, maar ook lekker zitten. En een les die misschien nog wel belangrijker is: de klant speelt de hoofdrol.

Samenspel van elementen

Ik herinner me nog goed hoe ik als klein jongetje samen met mijn opa het jachthuis in Sint Hubertus bezocht. Achter de hekken van Park De Hoge Veluwe staat het imposante huis dat is ontworpen door architect Hendrik Petrus Berlage. Het ontwerp, de inpassing van het landschap, het materiaalgebruik, de cultuur, natuur en water: het inspireert mij tot op de dag van vandaag in mijn werk als architect.

Van stoel tot stad

In plaats van meubel maken en interieur heb ik mijn loopbaan gekozen voor architectuur. Net als bij mijn (overgroot)opa staat de klant centraal, samen met vakmanschap, ontwerp, details en materiaalgebruik. Voor Looijaard Architectuur gaan innovatie en traditie hand-in-hand. Wij proberen altijd de alledaagsheid van de omgeving te ontdekken. Door te ‘kijken en te luisteren’ naar de plek. Projecten vertellen namelijk een verhaal. Soms op de achtergrond, soms heel uitgesproken.

De wereld een stukje mooier maken

Als architect heb je een verantwoordelijkheid voor de mens, de maatschappij en de wereld. Dit drukt zich uit in een duurzame visie op de gebouwde omgeving. Die duurzaamheid komt niet vanuit een blind idealisme, maar vanuit een praktisch oogpunt en oprechte betrokkenheid. Wij vinden het cruciaal in een ontwerp dat conceptueel denken is gekoppeld aan organiserend en bouwend vermogen. Onze kracht zit in het helder en bondig vertalen van complexe uitdagingen. Een succesvol project is het resultaat van een goede klik tussen opdrachtgever en architect. Daarom besteden wij veel aandacht aan jouw wensen en ideeën. 

Wat brengt ons bij OKA

Als jong bedrijf mengen wij ons graag in het Arnhemse ondernemersklimaat. Leren, samenwerken, verbinden, dialoog en toevoegen van kennis zijn zaken die ons aanspreken. Vanuit de overtuiging dat de meeste invloed ligt in de directe omgeving willen wij ons dan ook verbinden aan het inspirerend en energie gevende lokale netwerk van het OKA. Samen kunnen wij betekenisvol de ruimtes vormgeven waarin wij wonen, werken en ondernemen. 

Wens voor Arnhem

Mijn wens voor Arnhem is dat, het paradijselijke dat zij als stad in zich heeft, zich nog meer mag ontwikkelen tot de een fijne leefstad waarin cultuur en natuur samen gaan, waarin iedereen prettig kan wonen, werken en ondernemen en waarbij wij als ondernemer alle ruimte en ondersteuning krijgen om dit mogelijk te maken. Vanuit mijn bedrijf hoop ik daaraan in ieder geval bijdrage te kunnen leveren door (mede) vorm te geven aan de stad.  

Wat brengen wij naar OKA

OKA leden kunnen mij benaderen voor ruimtelijke (ontwerp)vraagstukken, ruimtelijke verbeelding en visie, ontwerpen, (vastgoed)advies en begeleiding. Wij denken graag mee, dus schroom niet om contact te zoeken. Lees meer op: www.looijaardarchitectuur.nl

 

De foto’s zijn gemaakt door Eva Broekma Photography