Archief

OKA en Wegener Media gaan samenwerken!

Ondernemers Kontakt Arnhem (OKA) slaat op media-gebied een nieuwe weg in en heeft gekozen voor een nieuwe mediapartner: Wegener Media BV. Dit is de grootste cross-mediale uitgever van regionale en lokale journalistieke media in Nederland. Met A-merken zoals De Gelderlander met de bijlage De Ondernemer en de Arnhemse Koerier zijn zij lokaal en regionaal diep betrokken en geworteld.

Als onderdeel van de samenwerking zal Wegener Media BV vier keer per jaar in samenwerking met OKA een speciaal business magazine uitbrengen. Daarnaast krijgt OKA elke maand een vaste pagina in het regiokatern Arnhem van dagblad de Gelderlander, voor recent en actueel nieuws van OKA. De samenwerking is vastgelegd voor de duur van twee jaar, waarna een evaluatie volgt.

Door deze samenwerking heeft OKA afscheid genomen van de Friese uitgeverij Novema die zes tot zeven keer per jaar het blad Arenacum voor OKA uitbracht. Deze maand nog zal de Arenacum uitgebracht worden die al in productie is; de laatste Arenacum die door Novema geproduceerd zal worden rolt in november van de persen. Het thema daarvan is Onderwijs en Arbeidsmarkt.

OKA krijgt met deze stap meer mogelijkheden om de activiteiten en belangen van Arnhemse ondernemers bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. De berichtgeving kan in De Ondernemer actueler, vaker en in een veel grotere oplage dan op de tot nu toe gebruikte manier plaatsvinden. De nieuwe magazines zorgen daarbij voor een verdieping van thematiek en achtergronden.

Ook de keuze voor een lokaal betrokken mediapartner is een bewuste omdat OKA voor het ondernemen in Arnhem en directe omgeving staat. De samenwerking tussen OKA en Wegener Media BV in de afgelopen ondernemersverkiezingen Arnhemse Ondernemer van het Jaar zal eveneens worden voortgezet.

Door het opzeggen van de overeenkomst is de relatie met Novema beƫindigd. Deze opzegging heeft in goede harmonie plaatsgevonden. OKA leden zullen derhalve niet meer door Novema dan wel haar rechtsopvolgers benaderd worden.
In nauwe samenwerking met het bestuur en het secretariaat van OKA zal een team van medewerkers van De Gelderlander contact met u opnemen en u graag adviseren over de promotionele mogelijkheden en verdere inhoud van de samenwerking.

De samenwerking resulteert tevens in een gezamenlijk gedragen redactionele opzet die met een redactiecommissie wordt aangestuurd. Hierin zitten vertegenwoordigers van Wegener Media en De Ondernemer, OKA en betrokken journalisten. Voor het nieuwe magazine is de werktitel OKAzine. Naar een definitieve naam wordt nog gezocht.

OKA bedankt Novema vanzelfsprekend voor de jarenlange samenwerking in het blad Arenacum,

Ā 

Arnhem, 15 oktober 2015.

Patrick Verheij, salesmanager Wegener Media BV,
Bart van Meer, voorzitter Ondernemers Kontakt Arnhem.