Archief

Officiële opening bakkerij Tom van Otterloo

Wethouder Ine Van Burgsteden verrichtte vanmiddag de officiële opening van Bakkerij Tom van Otterloo op de Steenstraat 81 in Arnhem. Ze deed dat door samen met Tom, zijn compaan Sebastiaan en buurtbewoners een brood te breken.

De winkel is al een paar maanden open en veel klanten hebben de bakkers al aan het werk kunnen zien in de open bakkerij maar echt gevierd is er nog niet. “De verbouwing van het pand was wat uitgelopen en door de drukke decembermaand hadden we geen gelegenheid voor een officiële opening. Dat doen we nu, nu we de zaak op orde hebben en er helemaal klaar voor zijn”, aldus Tom. Ook wijkbewoners die bijgedragen hebben aan de inrichting van het pand zijn natuurlijk van harte uitgenodigd.

De nieuwe bakkerij is gebaseerd op vier pijlers; desem, duurzaam, een korte keten (transparantie, faire prijs voor iedereen) en nauwe samenwerking met de wijk en stad. Er is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zowel de inventaris, veel komt van de kringloopwinkel en de oven en bakkerijmachines zijn tweedehands, als de manier waarop het pand verwarmd wordt. Buurtbewoners gaven spontaan ramen, oude (serre)deuren en zelfs het granieten aanrecht bij de horecacounter is afkomstig uit de wijk.

Tom begon 20 jaar geleden zijn bakkerij in De Steeg. Daar blijft de productie van het ‘gewone’ busbrood plaatsvinden. Naast het bakken van brood heeft het bedrijf maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Tom participeert in de wijk, werkt bij voorkeur met biologische en/of streekproducten en werkt graag samen met lokale ondernemers en/of kunstenaars. Door deze nieuwe stap is het biologische desemassortiment van Bakkerij Tom van Otterloo verder uitgebreid. De producten van beide bakkerijen zijn in alle winkels verkrijgbaar.