Nieuwsoverzicht

Nominaties voor Arnhems Compliment 2016!

Ook in 2016 zal weer aan twee bedrijven een Arnhems Compliment worden uitgereikt. Kent u een bedrijf dat het verdient om genomineerd te worden, omdat zij zich in 2015 bijzonder ingezet hebben voor de Arnhemse samenleving, dan kunt u dat bedrijf aanmelden voor nominatie.
Aanmelden is weer mogelijk vanaf 1 december 2015. 

Het Arnhems Compliment wordt jaarlijks, tijdens de ondernemersavond van de gemeente Arnhem (in maart 2016) uitgereikt aan twee bedrijven die zich hebben onderscheiden in hun maatschappelijk betrokken ondernemerschap (MBO). Iedereen kan via een online formulier een bedrijf voordragen dat zich heeft ingezet voor de lokale samenleving. Een korte uitleg voor de voordracht is voldoende.
Uit de aanmeldingen worden 6 genomineerden gekozen en vervolgens 2 winnaars.

De jury bestaat dit jaar uit: Paul Zijm (Zijm B.V., een van de winnaars van vorig jaar), Yildirim Usta (bestuurslid TOV), Peter de Haan (AkzoNobel / bestuurslid OKA), Mickey Vuylsteke (Konings & Meeuwissen accountants en belastingadviseurs, juryvoorzitter), Mariska Perrier (coördinator Arnhemse Uitdaging).
Om genomineerd te kunnen worden gelden de volgende criteria:

  • Het bedrijf moet (deels)gevestigd zijn in Arnhem.
  • De MBO-activiteiten van het bedrijf vinden met enige regelmaat plaats en hebben een duidelijke /zichtbare (kleine of grote) bijdrage geleverd aan de leefkwaliteit van mensen in Arnhem.
  • De activiteiten hebben voornamelijk plaatsgevonden in de vorm van inzet van kennis, kunde, handjes, materialen, faciliteiten en ruimte. Niet alleen door inzet van financiële middelen.
  • De activiteiten hebben een voorbeeldfunctie / zijn inspirerend richting andere bedrijven en zijn communiceerbaar.

De jury kijkt verder naar:

  • De sociale impact van de activiteiten (in omvang en / of duurzaamheid).
  • De mate van betrokkenheid tussen bedrijf en maatschappelijke initiatieven.

NB. Winnaars van de voorgaande 5 jaar komen (even) niet in aanmerking.