Interview

Nieuw lid: Gegist Bestek

Gegist bestek. Een intrigerende bedrijfsnaam. Het heeft in ieder geval niks met mes en vork te maken. Of met schimmel. Het heeft alles met de zeilpassie te maken van Imre de Groot. Gegist bestek is een navigatiemethode waarbij vanuit de vertrekpositie aan de hand van snelheid, kompaskoers, variatie, deviatie, drift en stroming de positie op zee wordt bepaald met daarbij de route naar het einddoel. Deze methode wordt gebruikt als er nog geen directe plaatsbepaling mogelijk is. En daarmee zien we toch het raakvlak met zijn bedrijf: Imre zet samen met jou de koers van je marketing uit en navigeert naar de bestemming.

Imre is dé marketeer met de grootste glimlach. Hij doet namelijk wat hij ontzettend leuk vindt. Samen met een opdrachtgever om tafel om de marketingstrategie te bepalen. “Je kunt bij kleinere ondernemingen grote stappen maken met marketing. Dat geeft mij enorm veel energie”, vertelt Imre. “Bij voorkeur start ik de samenwerking of een project met een strategische sessie. Waar sta je? Waar wil je naartoe? Wat is er al? Niet anders dan het bepalen van een koers bij een zeiltocht. Daarnaast kijk ik naar de doelgroep, de mogelijkheden om aan te sluiten en de zichtbaarheid van een bedrijf. Ik ben een gedreven generalist die zich helemaal inleeft in een bedrijf. Ik voel me enorm betrokken en heb maar één missie: het einddoel bereiken.

Als we de ‘vaarroute’ hebben bepaald, stel ik een team samen. Denk daarbij aan een webbouwer, tekstschrijver, fotograaf of videomaker. Dit team wisselt per opdracht. Ik selecteer de mensen die passen bij de opdrachtgever én de opdracht. Ik wil namelijk iedereen diezelfde blijdschap als mij bezorgen. Die krijg je als je iets in vrijheid en met plezier  doet. Ik zeil al mijn hele leven. Heb in veertien maanden een zeilreis over de Atlantische oceaan gemaakt. Dat is de ultieme vorm van vrijheid. Het heeft me meer opgeleverd dan een mooie herinnering. Het heeft mij laten inzien dat doen wat je zelf wilt, echte vrijheid is. Uiteraard is dat begrensd, ook mijn agenda is soms te vol en ook ik sta wel eens in de file. Op zo’n moment ga ik terug naar dat moment. En die gedachte tovert gelijk een glimlach op mijn gezicht.”

Zie ook de website van Imre: www.gegistbestek.nl