Archief

Meedoen aan Biothlon op 2 juni

Rennen, rollen of lopen voor het Bio Vakantieoord

Derde editie Biothlon op 2 juni 2018

Het Bio Vakantieoord organiseert op zaterdag 2 juni 2018 de derde editie van de Biothlon. De inschrijvingen voor dit hardloopfestijn zijn inmiddels geopend. Vanaf het terrein van het vakantiepark in Arnhem worden in de rondom gelegen bossen en weilanden routes van 3, 5, 10 en 15 kilometer uitgezet. De opbrengst van de sponsorloop komt ten goede aan het Bio Vakantieoord, het vakantiepark in Nederland voor gezinnen met een (complex) gehandicapt kind.

De Biothlon is een hardloopfeest voor iedereen van 6 jaar en ouder: de organisatie moedigt ook mensen met een beperking aan mee te doen. Becasines (speciale rolstoelen met grote banden en houten verlengstukken) zijn beschikbaar. Het Bio Vakantieoord verwacht een deelnemersaantal van ongeveer 500 volwassenen en kinderen. Onder hen zijn gezinnen en individuele lopers maar ook medewerkers van bioscopen en bedrijven lopen mee.

Net als bij twee eerdere succesvolle edities, zullen veel van de 150 vaste vrijwilligers bij het Bio Vakantieoord helpen bij de organisatie van de Biothlon. Met onder andere de opbrengst uit deze sponsorloop blijft het vakantiepark ook in financieel opzicht toegankelijk voor gezinnen met een gehandicapt kind. Jaarlijks brengen er ongeveer 1500 gezinnen hun vakantie door. Het park heeft 17 volledig aangepaste vakantiebungalows en is het hele jaar geopend. Alle hulpmiddelen zijn aanwezig en het heeft aanvullende voorzieningen zoals een aangepast zwembad, een manege, een bioscoop, snoezelruimten en een speelpark. Het Bio Vakantieoord is geheel afhankelijk van steun van donateurs, fondsen, stichtingen en bedrijven. In 1927 is het opgericht door de Bioscoopbond en dankt daaraan zijn naam.

Zowel particulieren, bedrijven en sportverenigingen kunnen deelnemen aan de Biothlon. Een mooi moment voor teambuilding bijvoorbeeld. Daarnaast kan iedere deelnemer zich laten sponsoren door vrienden en familie.

Particulieren schrijven zich in via www.biothlon.nl
Bedrijven kunnen contact opnemen via biothlon@stichtingbio.nl
Deelnemers kunnen een gratis sponsorpagina aanmaken via www.biothlon.kentaa.com
Meer informatie: www.biothlon.nl