Nieuwsoverzicht

Italiaanse succesformule Vicini opent deuren in Arnhem

Zee van licht

Een glazen gevel laat het zonlicht ongehinderd binnenvallen in de vier meter hoge ruimte in Building 026 waar Vicini gevestigd is. Een doorleefde houten vloer wordt afgewisseld door oude tegels en blauwstalen constructies. De bar is gemaakt van oude deuren en rood marmer, net als de toonbank van het winkeltje waar je to go producten gehaald kunnen worden. Voorin de zaak is de bar waar je een kop koffie of een borrel drinkt. Bij de Mercato neem je al die dingen mee die je liever thuis opeet. Achterin de zaak is de open keuken, omlijst door vakken met daarin verse producten. In de keuken is chef-kok Jasper Arens druk bezig om de pasta’s en de plaatpizza’s te bereiden. Op donderdag, vrijdag en zaterdag is de keuken zelfs tot 23:00 uur open en kun je dus lekker laat tafelen op z’n Italiaans.

Delen op z’n Italiaans

De basis van de kaart van Vicini wordt gevormd door verse antipasti, Italiaanse hapjes die in de grote laars bij voorkeur midden op tafel worden gezet om te delen. Er kan een plateau vol lekkernijen geserveerd worden, denk aan risotto balletjes, gemarineerde zalm, gefrituurde garnalen en prosciutto met mozzarella.

Maar je kunt er ook voor kiezen om de gemarineerde zalm te combineren met een spinaziesalade en een stuk Pizza al Taglio (plaatpizza). Het idee voor een pizza van de plaat komt uit Rome, waar ene meneer Bonci bekend staat om zijn geweldige Pizza al Taglio, rijk belegd met de meest fantastische ingrediënten (en ja, de antipasti kunnen er ook op). Het voordeel is dat de gast meerdere pizza’s kan proeven. Je kunt kiezen uit de pizza’s van het huis of zelf een groot stuk laten beleggen naar eigen wens.

Roots in Rotterdam

De eerste Osteria Vicini verrees in Rotterdam, waar gasten al jarenlang de weg blind weten te vinden naar deze ontmoetingsplek in de wijk Kralingen. Vicini is onderdeel van Dudokgroep, een organisatie waar tal van horeca- en cateringbedrijven onder vallen. Toen naast Dudok in Arnhem een mooie horecalocatie vrijkwam, twijfelde de heren van de Dudok Groep en partner Remco Witberg niet lang over een tweede vestiging van de eenvoudige maar zeer smakelijke Italiaan, zij het wel een iets stoerdere versie. “In Rotterdam staan ook vis- en vleesgerechten op de kaart. Vicini Arnhem is wat vlotter, waar de lekkerste gerechten op een grote plank geserveerd worden om te delen met vrienden en geliefden.”

Via del Re tijdens Giro

De Giro d’Italia van 2016 start op vrijdag 6 mei in Nederland. Er wordt gestart met een proloog door Apeldoorn. Vervolgens worden in de opvolgende dagen onder andere Arnhem en Nijmegen aangedaan. Ter gelegenheid van de start van de Giro d’Italia in Gelderland wordt de Koningstraat in Arnhem omgedoopt tot Via del Re. Herman Kaiser, burgemeester van Arnhem, luidt dit spektakel op vrijdag 22 april in waarna hij aansluitend Osteria Vicini officieel opent. Partners Musis en Stadstheater Arnhem bieden Italiaans straattheater en Festival De Luie Hond draait fijne tunes tijdens de opening.

Overige informatie over Vicini Arnhem

Locatie                     :           Koningstraat 32, Arnhem
Openingstijden           :           Zondag t/m woensdag van 11:30 uur tot 24:00 uur.
Donderdag                 :           van 11:30 tot 1:00 uur.
Vrijdag en zaterdag     :           van 11:00 tot 1:00 uur.
Donderdag t/m zaterdag is de keuken tot 23:00 uur geopend.

Facebook                 :           www.facebook.com/viciniarnhem
Pressroom                           http://pressroom.misspublicity.nl/vicini-arnhem/italiaanse-succesformule-vicini-opent-deuren-in-arnhem/