Nieuws

Inschrijving Jan Terlouw Innovatieprijs 2020 geopend!

De inschrijving voor de Jan Terlouw Innovatieprijs 2020 is geopend. De Jan Terlouw Innovatieprijs is een prijs voor duurzame en innovatieve ondernemingen die sinds 2011 jaarlijks door Kiemt wordt uitgereikt. Hiermee stimuleert Kiemt ondernemers die met duurzame innovaties de maatschappij toekomstbestendig maken. De prijs is een erkenning aan deze visionairs.

Jubileum
Dit jaar reikt Jan Terlouw de prijs voor de meest innovatieve en duurzaamste ondernemer van Oost-Nederland voor de tiende keer uit. Een mooi jubileum dat zal plaatsvinden op The Future of Us. The Future of Us is het grootste netwerkfestival over innovaties en duurzaamheid in Oost-Nederland.

“Het is zeer eervol voor me dat mijn naam aan de innovatieprijs is verbonden. We zullen de eerste helft van deze eeuw moeten leren duurzaam te handelen. Daar is een gezamenlijke inspanning van wetenschap/technologie, bedrijfsleven, consumenten en politiek voor nodig. Ik hoop en vertrouw dat het instellen van de prijs daar een positieve bijdrage aan zal leveren. Laat het zijn als een sneeuwbal, die groeit naarmate hij verder rolt” aldus Jan Terlouw.

Inschrijven
Innovatieve ondernemers in Oost Nederland die zich bezighouden met de energietransitie en/of de circulaire economie kunnen zich tot 5april 2020 opgeven op https://www.kiemt.nl/schrijf-je-in-voor-de-jan-terlouw-innovatieprijs/

Alle nominaties worden beoordeeld aan de hand van een aantal criteria, waaronder innovativiteit, duurzaamheid, de (huidige en potentiële) economische waarde en de kwaliteiten van de onderneming in het innovatietraject. Bij de ambitieprijs wordt tevens gekeken naar het stappenplan tot marktintroductie van de innovatie.

Om voor de Jan Terlouw Innovatieprijs 2020 in aanmerking te komen, dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • De innovaties moeten tussen 2018 en 2020 op de markt zijn geïntroduceerd.
  • Het gaat om een innovatie op het terrein van Energie- en Milieutechnologie, Biobased Economy of Circulaire Economie.
  • De onderneming moet in de regio Oost-Nederland gevestigd zijn en de ontwikkeling van de innovatie moet daar ook (deels) plaatsvinden.
  • De innovatie mag niet eerder genomineerd zijn voor deze prijs.

Het programmamanagement van Kiemt screent elke nominatie op de algemene criteria voor deelname. Medio april worden de genomineerden geselecteerd. Op The Future of Us presenteren alle genomineerden hun innovaties voor een expertcomité die vervolgens de winnaars kiest. Het beoordelende expertcomité bestaat uit vier vertegenwoordigers van participanten uit het Kiemt-netwerk onder voorzitterschap van Jan Terlouw.

Vorig jaar won Climate Booster de hoofdprijs en mocht CafeInk de Ambitieprijs mee naar huis nemen.

The Future of Us
The Future of Us is een innovatief festival over de energietransitie en de circulaire economie. Dit evenement heeft de inhoud van een congres en de energie van een festival. The Future of Us wordt gehouden op 15 mei op het duurzame bedrijventerrein IPKW te Arnhem. Verschillende sprekers zijn al bekend als Chad Chad Frischmann bekend van Project Drawdown, prof. Jan Jonker die zijn nieuwste boek Duurzaam Organiseren zal lanceren, Gerald Naber van de Ellen MacArthur Foundation, Ruud Koornstra die de titel van eerste Energiecommissaris van Nederland mag dragen en natuurlijk Jan Terlouw zelf.

Kijk voor meer informatie en updates over sprekers op: www.thefutureofus.nl

Over Kiemt
Kiemt is het innovatienetwerk voor ondernemers, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en overheden actief in de energietransitie en circulaire economie. Zo dragen zij bij aan een duurzame woon- en leefomgeving. Kiemt ondersteunt inhoudelijk, zet haar netwerk in om initiatieven op het gebied van circulaire economie en energietransitie verder te brengen en biedt op maat gemaakte praktische ondersteuning aan zowel start-ups tot gevestigde organisaties.