Nieuwsoverzicht

HAN-conferentie: ‘shift happens’

22 november 2018: Shift happens!

Op 22 November 2018 staat de volgende editie van de conferentie Onderzoek om van te leren. In deze editie: lezingen van Ruud Veltenaar en Marleen Janssen Groesbeek en workshops van de FEM-lectoren. Niet te missen!

Get inspired!

Ruud Veltenaar – Shift Happens: Value creation for a Better World, A compass for an emerging future.

“Onze focus verschuift van welvaart naar welzijn en van ego naar eco.” Ruud Veltenaar, inspirator van transformaties en veelgevraagd TED-spreker, legt op 22 november haarfijn uit wat deze verschuiving inhoudt. Hij gunt ons een kijkje in zijn glazen bol: wat staat er te gebeuren om ons heen nu er een omslag plaatsvindt van financieel, persoonlijk gewin naar maatschappelijk gewin? Waar bestaat dat maatschappelijke gewin dan uit en wat betekent dat voor ons ? Niet alleen fascinatie en verwondering zijn gegarandeerd, maar ook confrontatie. Ruud is een ‘friskijker’ die je een vrolijk perspectief op de toekomst biedt en veel food for thought. Dit wil je niet missen!

Get Equipped!

Marleen Janssen Groesbeek – Penny for your thoughts: hoe maak je van een gulden een daalder anno 2018.

Tot aan je kruin geïnspireerd door Ruud Veltenaar ben je toe aan de praktische en bedrijfskundige handvatten om die toekomstvisie vorm te geven. Marleen Janssen Groesbeek, lector Sustainable Finance and Accounting bij Avans voorziet daar als geen ander in. Ze legt uit hoe waarde niet alleen financieel-economisch, maar bijvoorbeeld ook maatschappelijk, sociaal-relationeel of intellectueel kan zijn. En ze maakt die meervoudige waardecreatie tastbaar: hoe ziet het bedrijf van de toekomst eruit als ‘winst’ meer is dan alleen groene cijfers onder de streep? Hoewel geld dus zeker niet de enige vorm is van ‘winst’, ziet Marleen de financiële industrie wel degelijk als aanjager van een duurzame, ethische economie.

Get going!

Geïnspireerd door Ruud en van instrumenten voorzien door Marleen, wil je uiteraard direct aan de slag. Dat kan in de workshops van onze 6 FEM-lectoren en een praktische workshop over R-software. Voor studenten, HAN-medewerkers en het bedrijfsleven uit de regio is dit de uitgelezen kans om kennis, inspiratie en praktische handreikingen op te doen!

Van harte welkom!

22 november 2018 vanaf 07:30u

Laan van Scheut 10 in Nijmegen

Tot dan!

Aanmelden: https://www.han.nl/start/corporate/nieuws/agenda/_items/congres-onderzoek-om-van/~aanmelden/