Nieuwsoverzicht

Fashion + Design Festival Arnhem 2 juni t/m 3 juli 2016

ARNHEM IN HET TEKEN VAN MODE EN DESIGN
Fashion + Design Festival Arnhem 2 juni t/m 3 juli 2016

Mode is al sinds jaar en dag verbonden aan Arnhem dankzij de befaamde modeafdeling van ArtEZ. Dat Arnhem nog meer in haar mars heeft komt tot uiting gedurende alle verschillende evenementen tijdens FDFA. Design en mode zijn sterk verbonden aan alle culturele uitingen die tijdens het festival plaatsvinden in de Gelderse hoofdstad. Modern ballet van Introdans en het circus theater van Cirque de la Liberté laten in hun voorstellingen als geen ander zien hoe mode kan versmelten met andere kunstvormen.

Van Kosters tot Slimane
Met de studenten van de internationaal bekende modeafdeling van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten¬†start FDFA op 2 juni. De gehele maand zijn exposities in de stad te vinden; Bas Kosters in het Museum Arnhem¬†en in de binnenstad kostuums van Introdans¬†(van o.a. Hedi Slimane, Mattijs en Corn√© Gabri√ęls). Op zondag 5 juni houden de mbo studenten van Rijn IJssel¬†hun examen modeshow. Een week later op zaterdag 11 juni staat het Modekwartier van Arnhem op haar kop tijdens de jaarlijks terugkerende Nacht van de Mode. 18 juni is geheel geweid aan de man tijdens Men‚Äôs Saturday¬†en organiseert Catwalk4U de Arnhem Fashion Night¬†in de Eusebiuskerk. Cirque de la Libert√©¬†komt vanaf 22 juni met hun voorstelling DURF. De volgende dag start de hommage aan choreografe Lucinda Childs tijdens de Introdans End Of Season¬†voorstellingen in het Stadstheater. Ontwerpers verkopen ook dit jaar weer hun oude collecties en stoffen voor leuke prijzen tijdens de lustrum editie van de Arnhemse Stockdagen¬†enArtEZ¬†sluit het festival af met hun Finals expositie vol beeldende kunst en vormgeving.

Sonsbeek 2016
Tijdens FDFA zal ook de 2016 editie van de Sonsbeek beeldententoonstelling van start gaan. Park Sonsbeek staat daarmee geheel in het teken van beeldende kunst van bekende kunstenaars. FDFA zorgt voor invulling in de binnenstad gekoppeld aan Sonsbeek dat al sinds 1949 in Arnhem wordt georganiseerd.

Meer informatie over FDFA is terug te vinden op de website: www.fdfarnhem.nl

Vele evenementen één visie
FDFA begon twee jaar geleden als het Fashion Festival Arnhem en trok vorig jaar 45.000 bezoekers. Sinds dit jaar is het festival omgedoopt tot het Fashion + Design Festival Arnhem (FDFA) om een breder bereik aan evenementen aan elkaar te kunnen koppelen. Het festival wordt georganiseerd door Ri√ęlle Schoeman (algemeen co√∂rdinator) en Sebastiaan Kramer (creatief co√∂rdinator) in samenwerking met culturele organisaties uit Arnhem.

Creatief Arnhem
Arnhem staat in de top drie van Nederlandse steden als het gaat om werkgelegenheid in de creatieve sector. De modeafdeling van ArtEZ speelt al ruim zestig jaar een grote rol in het ontwikkelen van talent in Arnhem. Ook de mbo modeopleiding van Rijn IJssel timmert hard aan de weg met o.a. hun studio Ryn waarin wordt geproduceerd voor Modeontwerpers. In en rondom Arnhem zijn vele mode-, industrieel- en grafisch ontwerpers gevestigd. Humanoid, Jones, Arnhem Coming Soon en de vele kleine winkels in het Arnhemse Modekwartier brengen ook voor het winkelend publiek de creativiteit van Arnhem tot uiting.