Leden nieuws

Even voorstellen, Jenneke Luijmes

Even voorstellen, Jenneke Luijmes

In 2021 opende ik in Arnhem mijn fotostudio de Zwarte Kater. Gevestigd aan de Statenlaan in het prachtige pand van de Kleine Campus.. Om de juiste setting te bieden voor elk project, heb ik een studioruimte van 70 m2 ontworpen met een sfeervolle inrichting.

Mijn werkzaamheden vinden zich echter op verschillende locaties plaats en ik reis door het hele land of buiten de grenzen van Nederland.

Mijn naam is Jenneke en ik werk al meer dan twee decennia als fotograaf en producer. Ik heb mijn kennis opgebouwd als assistent fotograaf en beeldmanipulator bij collega-fotografen in Nederland. Later heb ik gewerkt als senior reclamefotograaf bij conceptbureaus en fotostudio’s en heb ik verschillende functies in de mode, retail en reclamefotografie bekleed. In deze periodes heb ik mij ontwikkeld als belichting en kleur expert. Een mooie periode waar ik onder andere mijn sociale kwaliteiten heb kunnen inzetten om modellen en klanten op hun gemak te stellen en aan te sturen.

Door deze kennis en ervaring sta ik hier nu als ondernemer, studio eigenaar en zelfstandig fotograaf met een talent voor samenwerken. Ik heb een fantastisch klantenbestand en wordt ingezet op unieke projecten.

De studio heb ik opgericht toen ik samen met andere creatieve freelancers aan grote projecten ging werken. Hierdoor heb ik ons kunnen profileren onder een naam die pakt, blijft hangen en herkenbaar blijft in de sector. Studio De zwarte Kater staat bekend om kwaliteit, creativiteit en met oog voor detail én de mens.

Het werk wat ik maak is divers. In campagne fotografie vertellen we een verhaal met een beeld dat het merk ondersteunt. Dit kan bestaan uit foto en/of film en doen dit op de locatie waar het gebeurt of in de studio. Ook maken we portretten die de persoonlijkheid laten zien én passen bij de looks van het merk en de klant. We fotograferen producten in kleine hoeveelheden maar ook grote hoeveelheden schrikken we niet van. Dit doen we op een persoonlijke manier met respect voor het product waar de klant in sommige gevallen jaren aan gewerkt heeft.

Kortom, ik bied met de studio een groot palet aan diensten voor klanten die weten wat ze willen. Mensen die nog niet zo’n duidelijk beeld hebben helpen we met het creëren van een visie.

OKA is voor mij een plek om te ontmoeten, verbinden en netwerken. Het is fijn om andere ondernemers te ontmoeten in een ontspannen setting.

“Wij maken geen beelden. Ook geen plaatjes. We vertellen verhalen. Het verhaal van je doelgroep of je eigen verhaal. Dat wat het meest verteld. Op zoek naar het mooiste achter het mooiste, de zin achter de zin. Verhalen vertellen is als een reis maken. In alle vrijheid ontdekken. Die reis maken we samen. Want dan wordt het nog beter. En raken we dat wat we willen raken”

Jenneke Luijmes

Website: https://www.studiodezwartekater.nl/

instagram: https://www.instagram.com/studiodezwartekater/