Leden nieuws

Trekhaak gezocht: Marwin Melis

“Koers bepalen. Weten waarmee je bezig bent. En zorgen dat je met je team op één lijn ligt.” Dat zegt Marwin Melis van Melis Logistics als we hem vragen naar zijn succes. Daarmee zien we gelijktijdig een overeenkomst met Tjerk de Ridder. Tjerk had zichzelf tot doel gesteld om met caravan, maar zonder auto, naar Istanbul te reizen. Trekhaak gezocht dus. Een barre tocht, maar de aanhouder wint. Hij heeft de eindstreep gehaald. Dat Marwin eveneens een doorzetter is, staat boven kijf. Op jonge leeftijd overleed zijn vader. Marwin was slechts 23 jaar toen hij het transportbedrijf zonder enige ervaring overnam. In 12 jaar bouwde het bedrijf uit. In 12 seconden brandde het in 2016 echter uit. In 12 uur had hij de boel weer up and running.

Tekst Xandra DerksQordaat Communicatie

Waar komt dat doorzettingsvermogen vandaan? Marwin: “Van nature sta ik positief in het leven. Als ik kansen zie, dan ga ik niet afwachten. Dan gaan we het doen. Je kunt beter een foute beslissing nemen, dan geen beslissing nemen. Dat geldt ook voor mijn team. Als er een moeilijke situatie is, dan roep ik het team bij elkaar. We denken vervolgens in oplossingen. We wedden daarbij nooit op één paard maar proberen risico’s te spreiden. Daarna is het knop om en gas geven. Mijn team krijgt enorm veel vrijheid en verantwoordelijkheid, zonder dat ik daarbij de touwtjes uit handen verlies.”

Melis Logistics heeft de afgelopen jaren een jaarlijkse groei van 30% gerealiseerd. Dit jaar, vanwege corona, ongeveer 10%. Warehousing is met meer dan 300% gegroeid. Truckherstel blijft stabiel. Marwin: “Ik zoek mensen met hetzelfde DNA. Het voordeel daarvan is, dat ze hetzelfde denken als jijzelf. Daarnaast zet ik medewerkers op de juiste plaats. Geef ze verantwoordelijkheid en beslissingsbevoegdheid. Je doet het dan echt samen en zo voelen ze dat ook. Niet alleen onze medewerkers behoren tot de vriendenfamilie. Zo zien we opdrachtgevers ook. Dat heeft als gevolg dat je afspraken nakomt en zet je net die ene stap extra. Onze groei zet dan ook gestaag door. Daarom zijn we bezig met de aankoop van een tweede bedrijfspand in Duiven.

Dave Aaldering van Breedband is eveneens een jonge ondernemer in het Arnhemse. Wij gaan samen vaak op reis, daarom geef ik het boek door aan hem.

Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=QCTo9kBa0G8&feature=youtu.be