OKA voelt zich verbonden met Ome Joop’s Tour!


INHOUD

“Ome Joop’s Tour”   – Jeugdronde door Nederland Arnhemse ondernemers helpen kinderen op fietszadel

Een begrip in Arnhem en omstreken!!

Sinds 1950 trekt elk jaar een lange stoet van ongeveer 150 kinderen vanuit Arnhem tien dagen lang door heel Nederland. Een bonte stoet met kinderen tussen de 10 en 12 jaar, hun begeleiders en natuurlijk de nodige materiaalwagens. Heeft u ze al een keer gezien? Die dappere wielrennertjes van de Ome Joop’s Tour (OJT)? Tien dagen lang is het feest voor de rennertjes. Het is hun vakantie. Even weg uit de zorg van alledag. Maar ook een andere wereld leren kennen met andere normen en waarden. Zo wordt de Ome Joop’s Tour niet alleen een zorgeloze vakantie maar ook een investering in de Arnhemse jeugd. Onze toekomst. Niet voor niets is de Ome Joop’s Tour een begrip in Arnhem.

De historie van de Ome Joop’s Tour is lang. Jaarlijks gaan ongeveer 150 rennertjes uit een kwetsbare doelgroep mee met de Tour. Met in hun kielzog een karavaan van verzorgers, helpers, begeleiders, familie en vrienden. De Ome Joop’s Tour is een gezellige recreatierit. Er worden onderweg diverse wedstrijdjes georganiseerd. Er zijn – net als in de Tour de France – heuse truien te verdienen. Maar ook worden er tal van activiteiten na het fietsen georganiseerd. Vaste prik is het bezoek aan de Efteling in Kaatsheuvel.

Maar sportiviteit, lol, samenwerken en spontaniteit staat in de Tour altijd voorop.

Gedrevenheid is hét geheim

Geen langdurige studies of dikke rapporten. Nee, het geheim van de Ome Joop’s Tour is DOEN! Onmisbaar zijn de tientallen vrijwilligers. Mensen die weten dat oprechte warmte en aandacht voor kinderen de beste investering is voor hun toekomst. Zij zijn tien dagen lang druk in touw om ‘onze’ kinderen in het zadel te helpen en te houden, letterlijk en figuurlijk.

Wat kunt u voor de Ome Joop’s Tour betekenen?

Dankzij sponsorgelden kunnen de kinderen voor een minimale bijdrage deelnemen aan een unieke fietsvakantie. Voor de organisatie van de OJT- die geheel afhankelijk is fondsen en sponsoring – is financiële steun onmisbaar. Er zijn tal van manieren om de OJT te sponsoren. Van shirtsponsor tot producten, van gift tot het beschikbaar stellen van locaties. Het bestuur van de OJT informeert u graag.

Meer informatie over de Tour?

Wilt u meer weten over de Ome Joop’s Tour? Kijk dan ook eens op de website: www.omejoopstour.nl. U vindt hier verslagen, foto’s, achtergrondinformatie U kunt ons ook mailen: info@omejoopstour.nl of bellen: 026-3628702

 


AFBEELDINGEN

“Ome Joop’s Tour”   - Jeugdronde door Nederland Arnhemse ondernemers helpen kinderen op fietszadel