Leden nieuws

Ontmoet OKA-leden | Nicole Beaujean van N.B. tekst & advies

OKA wil haar nieuwe leden graag voorstellen, zodat we elkaar beter kunnen leren kennen en wellicht alvast een (online) connectie kunnen maken! Deze rubriek zal vaker terugkomen op onze website en worden gedeeld via social media. Lijkt het jou, als OKA-lid, ook leuk om hier een keer uitgelicht te worden? Mail dan gerust naar hello@socialmedianederland.nl. 

Vandaag stelt Nicole Beaujean van N.B. tekst & advies zich aan jullie voor. Hieronder vertelt ze meer over wie zij is, wat ze doet, wat haar aanspreekt binnen OKA en meer. 

Wie in Arnhem onderneemt, kan niet om de OKA heen. En van andere ondernemers ontmoeten word ik bijna altijd vrolijk. Dus toen het OKA-bestuur me vorig jaar benaderde om voor de OKA-krant te gaan schrijven (en dus lid te worden), hoefde ik niet lang na te denken.

Lid worden tijdens een pandemie is, op z’n zachtst gezegd, ánders. Kudos voor deze club, die ondanks de beperkingen steeds creatieve alternatieven zoekt om elkaar tóch te kunnen ontmoeten. Ik zie uit naar nog veel meer kennismakingen ― om mijn enthousiasme én mijn netwerk te delen. De kers op de taart zou zijn om met OKA-collega’s samen te werken, aan een incidenteel tof project of tijdens een meer structurele werkrelatie. En dat is meteen mijn wens voor Arnhem: dat de creatieve sector zichtbaarder en zelfbewuster wordt. Daarom juich ik het initiatief Creatief Arnhem (@creatiefarnhem) van harte toe.

Met 17 jaar zelfstandig ondernemerschap op de teller prijs ik me nog dagelijks gelukkig met mijn verworven vrijheid. De luxe van je eigen tijd indelen, zonder lunchtrommel of prikklok − heerlijk. Ik houd van verrassingen en niet van routine. Dat komt dus goed uit: in mijn werk is elke dag anders. Communicatieadvies, conceptontwikkeling, social media, blogs, interviews, copywriting, eindredactie; het is juist die afwisseling die mijn werk zo leuk maakt.

Regelmatig krijg ik de vraag wat ik liever doe: interviewen of schrijven. Het mooie van mijn vak is dat ik niet hoef te kiezen. Ik ben sociaal zat om met volle teugen te genieten van het vraaggesprek. En tegelijkertijd solo genoeg om volledig op te gaan in het uitwerken van zo’n interview.

N.B. tekst & advies bestaat nu zeventien jaar. Zeventien leerzame jaren met prachtige hoogtepunten, ups en downs, vallen en opstaan, passie en ploeteren. Het lijkt wel ondernemerschap. Wij moesten maar eens kennismaken. Vind je ook niet? Tot gauw!

Nicole Beaujean
N.B. tekst & advies
www.enbee.nl
Twitter
LinkedIn