Leden nieuws

Ontmoet OKA-leden | Basti Baroncini van Baroncini Journalistiek

OKA wil haar nieuwe leden graag voorstellen, zodat we elkaar beter kunnen leren kennen en wellicht alvast een (online) connectie kunnen maken! Deze rubriek zal vaker terugkomen op onze website en worden gedeeld via social media. Lijkt het jou, als OKA-lid, ook leuk om hier een keer uitgelicht te worden? Mail dan gerust naar hello@socialmedianederland.nl.

Vandaag stelt Basti Baroncini van Baroncini Journalistiek zich aan jullie voor. Hieronder vertelt hij meer over wie hij is, wat hij doet, wat hem aanspreekt binnen OKA en meer.

Mijn naam is Basti Baroncini, en ik onderneem al bijna 15 jaar in gespreksleiding. Waar mensen samenwerken, moet er soms iets onplezierigs naar elkaar uitgesproken worden: is het nodig om wat noten te kraken om de werkenergie weer te laten stromen. Wanneer je dat als directie zelf doet, kunnen mensen de hakken in het zand gaan zetten. Dan kan het helpen om een onafhankelijk iemand in te vliegen om zo’n gesprek te begeleiden. In mijn ‘gereedschapskist’ zitten allerlei tools om het probleem veilig op tafel te leggen en iedereen te betrekken bij de zoektocht naar een oplossing. Ik ben onder meer geschoold als mediator in Geweldloze Communicatie, luistertrainer, gespreksleider Deep Democracy en radiojournalist. 

Ik ben nu anderhalf jaar lid. OKA brengt me veel interessante ontmoetingen met ondernemers in compleet andere sectoren. Aanvankelijk dacht ik: wat kan ik nou leren van iemand die níks weet van wat ik doe, nu zie ik juist dáárin de meerwaarde. Netwerken buiten je eigen natuurlijke habitat zorgt voor andere gezichtspunten en dus creatieve oplossingen. De uitdagingen in het ondernemen zijn overal (nagenoeg) hetzelfde, dus kun je makkelijk bij elkaar over de schutting kijken.

De laagdrempeligheid van OKA bijeenkomsten spreekt mij aan. Ik kom niet uit een ondernemersmilieu en had misschien wat vooroordelen over de toegankelijkheid van de club. Bij het OKA merk ik dat dat – mede dankzij de informele opzet – heel makkelijk is

Wellicht stoot ik wat mensen tegen de borst, maar ik gun Arnhem een intensieve samenwerking met Nijmegen. De stad van het hoofd en de stad van de handen, als je die twee combineert groei je samen naar een metropool met internationale potentie, richting Randstad maar ook naar Duitsland. Vroeger reed ik 120 km/u van Rijnbrug naar Waalbrug, tegenwoordig liggen er nog net geen verkeersdrempels: het laat zien hoe de twee steden al naar elkaar toe gegroeid zijn in de afgelopen twintig jaar.