Nieuws

Lokale inkoop bij Arnhemse ondernemers

Vorig jaar is gemeente Arnhem begonnen met een lokaal inkoopbeleid. Zij willen op deze manier de lokale ondernemers helpen, maar ook bijdragen aan een beter milieu door onnodig transport te verminderen. Voorheen werd 10 procent van de inkopen bij de gemeente lokaal gedaan, dat is nu gestegen tot een totaal van 20 procent. 

Wethouder Jan van Dellen vertelt hierover het volgende: “Dit had veel eerder kunnen gebeuren, maar dankzij OKA zijn wij hierop gewezen en is het balletje gaan rollen.” 

Wij bij OKA zijn dankbaar dat de lokale ondernemer op deze manier wordt gesteund. Zo zijn bijvoorbeeld ook bij onze vicevoorzitter Anke Pollmann al meerdere aanvragen vanuit de gemeente binnengekomen. Zij geeft aan dat een ondernemer liever een grote opdracht binnen krijgt dan steun door middel van een bedrag. 

Niet alleen Arnhemse ondernemers worden betrokken bij dit nieuwe beleid, maar ook omliggende gemeenten zoals Renkum, Rheden, Overbetuwe en Lingewaard. Ben jij ook ondernemer in de regio? Dan kun ook jij je inschrijven om in aanmerking te komen voor aanvraag vanuit de gemeente.

Onlangs zijn Anke Pollmann en Jan van Dellen geïnterviewd door RTV Connect. Zie hieronder het volledige interview: