Prikbord

Energie Café

Niemand kan er meer omheen, duurzamer met energie omgaan is de toekomst. Maar wie is er eigenlijk hoofdverantwoordelijk voor deze energietransitie? Wie moeten er de grote stappen zetten; de overheid, het bedrijfsleven of bewoners? Wat gebeurt er als ‘we’ niets doen? Deze vragen komen tijdens het komende Energy Café voorbij.
Vanwege de coronamaatregelen zenden we ook dit Energy Café uit via een livestream. Dat doen we vanuit E-unit, het nieuwe energie neutrale bedrijvencomplex op Rijnpark Arnhem.

Het programma
We praten met ondernemer Carsten Hesz, directeur van E-unit, over zijn innovatieve bedrijvencomplex. Ook gaan we het gesprek aan met Galip Aydemir. Galip werkt aan plannen voor zowel een duurzame moskee als een duurzame gemeenschap. We horen van klimaatwetenschapper Anna von der Heydt (Universiteit Utrecht) wat de gevolgen voor het klimaat en planeet zijn als we niets doen. Anna is betrokken bij een internationale klimaatstudie die onlangs is gepubliceerd. Deze studie schetst een nieuwe, alarmerende realiteit.
Vervolgens voeren we een mini-debat waarin we met Ondernemingsorganisatie  VNO-NCW, duurzaamheidsadviseur Primum en een actieve bewoner praten over de verantwoordelijkheid en rollen bij de energietransitie. Tot slot laten we young professional Roos Imkamp aan het woord. Zij staat dit jaar in de top 100 van duurzame jonge ondernemers. Wat is haar drijfveer om met dit thema aan de slag te gaan?

Dag en tijd
De livestream begint op 17 september om 20.00 uur en duurt ongeveer 45 minuten. Je kunt live meekijken via het YouTube kanaal van Arnhem AAN.
Kun je er niet bij zijn? De sessie is achteraf terug te kijken.